Deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au votat, în cadrul ședinței plenare de joi, 3 decembrie, două proiecte de lege care urmăresc îmbunătățirea accesului populației la medicamente.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la medicamente și Legii cu privire la activitatea farmaceutică are ca scop introducerea obligativității pentru factorii decizionali să reglementeze și să monitorizeze prețul medicamentelor începând de la prețul de producător, prețul de depozit și cel din farmacii. De asemenea, documentul prevede introducerea rețetei electronice care vine să completeze inițiativa de a avea o viziune globală asupra serviciilor de sănătate furnizate pacienților asigurați din sistemul de sănătate.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind evaluarea și acreditarea în sănătate și Legii cu privire la comerțul interior reglementează comerțul farmaceutic prin intermediul unităților mobile. În opinia autorilor, acest proiect este important, în special, pentru populația care nu are acces fizic la farmacii. Proiectul urmează a fi votat în lectura a doua.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!