Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a venit cu un comentariu față de evenimentele din cadrul ședinței de joi a legislativului. Potrivit lui, „un spectacol – de instabilitate, haos și ură” – a fost demonstrat de fracțiunile de dreapta în Parlament.

Într-un comentariu pe o rețea de socializare, Dodon susține că „unele persoane nicidecum nu pot ieși din emoțiile campaniei electorale și îmi pare rău că, în loc să demonstreze cultură înaltă, unii așa-numiți „oameni buni” s-au comportat violent și neobrăzat la tribuna celui mai important for politic al țării – au răcnit, au stropit cu apă, au lovit, au blocat darea de seamă a miniștrilor, au rupt microfoane”.

Totodată, șeful statului afirmă că el a acceptat „cum se cuvine decizia alegătorilor” din 15 noiembrie și nu a protestat, nu a chemat lumea în stradă, și nici nu a blocat procedura de transmitere a mandatului de președinte.

„Comportați-vă și voi respectuos, nu apelați la violență și destabilizare, fiindcă statul este mai presus de voia voastră, iar deciziile politice în Legislativ se iau cu majoritatea voturilor, nu cu pumnul și bâta. … Dacă nu vă convin proiecte de legi, veniți cu amendamente, cu alternative, adresați-vă la Curtea Constituțională, amânați votarea lor, la urma urmelor, dar nu transformați Parlamentul în teatrul absurdului sau în ring de box.”, a scris Dodon.

Acesta a mai spus că în prezent nu există o coaliție de guvernare, însă o asemenea coaliție poate fi creată de Maia Sandu: „Voturi aveți suficiente, dacă veți căuta”, a mai scris Dodon.

Stimați cetățeni, este trist pentru țară când schimbarea politică presupune nu mai multă ordine și mai multă eficiență…

Posted by Dodon Igor on Thursday, 3 December 2020

Precizăm că în ședința de joi a Parlamentului a avut loc mai multe îmbrânceli între deputați, iar proiectele de lege care au fost votate de deputații PSRM și Partidului Șor, s-au votat sub protestul deputaților PAS și Platforma DA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!