social

/DOC/ Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, aprobat, în prima lectură, în aceeași formulă PSRM-ȘOR

03 decembrie 2020, ora 16:14
Distribuie:

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) a fost aprobat, joi, 3 decembrie, de deputații PSRM-PPȘOR în prima lectură.

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost estimat la venituri şi la cheltuieli în sumă de 25,095 miliarde de lei, cu 6,8% mai mult în raport cu cele aprobate pe anul 2020.

La estimarea capitolelor de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 s-a ținut cont de mijloacele bugetului de stat, în sumă de cca 3,191 miliarde de lei, destinate acoperirii deficitului de mijloace proprii. Resursele generale ale bugetului asigurărilor sociale de stat vor constitui 61,1%, iar transferurile de la bugetul de stat – 38,9%.

Contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii au fost prognozate în sumă de 15,08 miliarde de lei, cu 7,5% mai mult faţă de suma contribuţiilor precizate pentru anul curent.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor obligatorii de stat urmează a fi aprobat în cea de-a doua lectură.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram