Numărul elevilor infectați cu noul coronavirus în Chișinău a ajuns la 180, din totalul de peste 92 de mii. Datele au fost prezentate de către Primăria Capitalei și sunt conform situației de pe 2 decembrie curent. 

De asemenea, 2 555 de elevi sunt în autoizolare sau carantină. Drept urmare, în prezent 2 703 elevi din 169 de clase studiază online. Mai mult, au fost confirmați pozitiv 149 de profesori și 28 de angajați auxiliari.

Autoritățile spun că sursa dominantă de contaminare a elevilor este familia, sursa secundară fiind contactul cu persoane străine sau colegii de clasă.

„Noi pledăm pentru menținerea desfășurării procesului educațional după modelul ales de managerii școlari, la începutul anului de studii. Conform instrucțiunilor, pentru a evita apariția focarelor de infecții prin coronavirus, precum şi pentru siguranţa copiilor, vor merge în autoizolare doar clasele/ grupele, unde au fost atestate cazuri de COVID.

Dacă numărul de îmbolnăviri printre profesori sau elevi este mare și nu este posibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învățarea la distanță, inclusiv online). În prezent, își desfășoară activitatea la distanță doar două şcoli din cele 150″, a precizat viceprimara Angela Cutasevici.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar. Peste 70% din elevi sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!