Deputații democrați salută blocarea tribunii parlamentului de către deputații PAS și Platforma DA. „Este din păcate unica metodă de a stopa acest dezmăț”, se arată într-un comunicat de presă al fracțiunii.

„Normele democratice nu sunt norme matematice, când majoritatea decide de una sin
gură. Democrația adevărată este atunci când poziția minorității este respectată”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Potrivit președintelui PDM, acest amestec de proiecte despre limbă, identitate, Autonomia Găgăuză cu cel care reprezintă de fapt interese financiare este o încercare de a distrage atenția opiniei publice de la niște lucruri pe care se intenționează a le face, dar nu se dorește ca oamenii să le conștientizeze și să le înțeleagă. Ca exemplu a fost adus șiretlicul cu țigările prin care statul a fost prejudiciat anul acesta cu 160 milioane de lei și se încearcă acum legiferarea acestui mecanism pe viitor. Pe de o parte, se vorbește despre valori și pe de alta, se încearcă realizarea unor scheme financiare, a spus Pavel Filip.

Precizăm că ședința Parlamentului a fost reluată la ora 13:37, însă deputații Platformei DA și PAS continuă să boicoteze tribuna și scandează rușine.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!