Deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Igor Grosu i-au îndemnat, joi, 3 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, pe cei din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) „să se oprească și să nu destabilizeze situația”. Totodată, Litvinenco a declarat că după îmbrâncelile care au avut loc între deputații PAS, cei din Platformei DA și cei din PSRM, cel care se face vinovat de distrugerea celor două microfoane din plen, va achita prejudiciu.

Igor Grosu, deputat PAS:Noi am încercat să le propunem să amânăm aceste proiecte care ridică semne de întrebare, cum ar fi cele legate de țigări. Din păcate, nu am fost auziți și am fost nevoiți să intervenim. Ei nu se liniștesc. În loc, după două tentative de a relua ședința, să revenim în ședința biroului permanent și să decidem care proiecte le întoarcem la Guvern, asta arată că ei sunt porniți pe destabilizarea situației. Ei speră că noi o să plecăm, dar noi nu plecăm pentru că știm că sunt rău intenționați. Noi îi rugăm: Opriți-vă pentru că poporul a votat altfel, i-a spus lui Igor Dodon să plece. Mă adresez către deputații socialiști: Opriți-l, spuneți-i lui Dodon să se ducă.”

Sergiu Litvinenco, deputat PAS: „Ceea ce fac socialiștii, contravine regulamentului Parlamentului. L-am auzit pe vicepreședintele Parlamentului, se vede că le fuge pământul de sub picioare, ei vor să-și salveze schemele corupționale. S-au aliat cu Șor, aruncă la gunoi partidul. Dodon a fost aruncat la coșul de gunoi de oameni, dar el nu vrea să plece. Cât de urât joacă socialiștii cu Șor această coaliție.”

După ce a fost reluată ședința Parlamentului, între deputați s-a iscat o nouă ceartă. În timp ce, deputații PSRM și Șor au început a vota în prima lectură proiectele privind politica bugetar fiscală, deputații PAS și Platforma DA au încercat să blocheze microfonul și tribuna și între ei s-a iscat o ceartă cu îmbrânceli.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!