Situație stranie în timpul ce era votată excluderea unui proiect. În timp ce deputatul Ștefan Gațcan a votat pentru excluderea din ordinea de zi a proiectului privind statutul limbii ruse, socialistul Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM, l-a lovit peste mână

La solicitarea Platformei DA privind excluderea inițiativei PSRM privind  funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, deputatul Gațcan a ridicat mână.

Însă pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi, proiectul a rămas pe ordinea de zi a Parlamentului și urmează să fie examinat.

L-am contactat pe socialistul Corneliu Furculiță pentru afla detalii despre gestul său, însă nu ne-a răspuns.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie a acestui an, Ștefan Gaţcan anunțase public despre faptul că părăsește PSRM, cu scopul de a adera la Pro Moldova. Atunci, socialiștii l-au criticat dur, precizând că ar fi fost ademenit cu bani și i-au cerut să-și depună mandatul. Ulterior, în spațiul public au apărut imagini unde socialiștii Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță ar fi purtat o discuție cu fostul coleg, după ce mașina sa a fost oprită pe un pod de la Telecentru.

La scurt timp, socialistul Corneliu Furculiță a anunțat, pe Facebook, că Ștefan Gațcan și-a depus mandatul de deputat. După ce a dispărut din spațiul public, mai mult timp, și s-a aflat câteva zile la Iași, împreună cu familia, acesta a revenit în Parlament, anunțând pe pagina sa de Facebook că va rămâne deputat PSRM. În tot acest timp, el a apărut în câteva video-uri publicate pe pagina de Facebook, în care a negat faptul că a fost sechestrat. Ștefan Gațcan a fost ales deputat în fracțiunea PSRM la alegerile din luna martie, în circumscripția Hîncești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!