/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Socialistul Corneliu Furculiță l-a lovit peste mână pe deputatul Ștefan Gațcan care a votat pentru excluderea unui proiect de pe ordinea de zi

missing
03 decembrie 2020, ora 11:33

Situație stranie în timpul ce era votată excluderea unui proiect. În timp ce deputatul Ștefan Gațcan a votat pentru excluderea din ordinea de zi a proiectului privind statutul limbii ruse, socialistul Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM, l-a lovit peste mână

La solicitarea Platformei DA privind excluderea inițiativei PSRM privind  funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, deputatul Gațcan a ridicat mână.

Însă pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi, proiectul a rămas pe ordinea de zi a Parlamentului și urmează să fie examinat.

L-am contactat pe socialistul Corneliu Furculiță pentru afla detalii despre gestul său, însă nu ne-a răspuns.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie a acestui an, Ștefan Gaţcan anunțase public despre faptul că părăsește PSRM, cu scopul de a adera la Pro Moldova. Atunci, socialiștii l-au criticat dur, precizând că ar fi fost ademenit cu bani și i-au cerut să-și depună mandatul. Ulterior, în spațiul public au apărut imagini unde socialiștii Vlad Bătrâncea și Corneliu Furculiță ar fi purtat o discuție cu fostul coleg, după ce mașina sa a fost oprită pe un pod de la Telecentru.

La scurt timp, socialistul Corneliu Furculiță a anunțat, pe Facebook, că Ștefan Gațcan și-a depus mandatul de deputat. După ce a dispărut din spațiul public, mai mult timp, și s-a aflat câteva zile la Iași, împreună cu familia, acesta a revenit în Parlament, anunțând pe pagina sa de Facebook că va rămâne deputat PSRM. În tot acest timp, el a apărut în câteva video-uri publicate pe pagina de Facebook, în care a negat faptul că a fost sechestrat. Ștefan Gațcan a fost ales deputat în fracțiunea PSRM la alegerile din luna martie, în circumscripția Hîncești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram