În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 474 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 390 traversări persoane, dintre care 4 072 treceri la frontiera moldo-română,  1 456 treceri la frontiera cu Ucraina și  862 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 1 691 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  1 081 traversări persoane;
Aeroportul Internațional Chișinău – 862 traversări persoane;
Sculeni – 855 traversări persoane;
Otaci – 382 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un document falsificat, ridicat la trecerea frontierei de stat;
– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– trei persoane și un mijloc de transport au fost identificate la controlul trecerii frontierei cu consemn național;
– trei conducători auto au neglijat regulile de folosire a vinietei;
111 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 474 persoane și completate 5 891 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 164 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!