/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Deputații grupului Pro Moldova au părăsit ședința Legislativului. Candu: Acest Parlament trebuie dizolvat

missing
04 decembrie 2020, ora 15:33

La scurt timp după începerea ședinței Parlamentului, deputații din grupul parlamentar „Pro Moldova” au anunțat că părăsesc ședința pentru că agenda „noii majorități parlamentare nu este agenda oamenilor”.

„Stimată președintă și stimați colegi din noua majoritate parlamentară, acum două trei minute am menționat cât de important este ca pe agenda parlamentului să se găsească alte subiecte care sunt de extremă necesitate pentru societate. Afară bântuie COVID-ul, oamenii stau și mor prin spitale, nu sunt medicamente, nu sunt paturi, probleme sociale, economice, iar acest Parlament pe lângă spectacolul de prost-gust de ieri, astăzi mai începe să discute despre funcții, poziții, vicepreședinți, președinți, comisii, cu siguranță acest parlament trebuie dizolvat în timpul apropiat și organizate consultări și bineînțeles alegeri parlamentare. Luând în considerare că această majoritate parlamentară formată deja de câteva zile are o altă agendă, care nu este agenda oamenilor, noi cei de la Pro Moldova, ne retragem și nu vom participa la ședința Parlamentului”, a declarat Candu.

Ulterior, după câteva minute, deputatul a ieșit în cadrul unui briefing de presă și a adăugat:

„Legile votate ieri ridică subiecte extrem de problematice. Ceea ce s-a întâmplat a fost deja condamnat de către UE și SUA. Interesele lor de grup sunt mai mari decât securitatea țării. Am discutat cu colegii din PAS și Platforma DA, se pregătesc mai multe sesizări la Curtea Constituțională. Este vorba despre deciziile de ieri cu privire la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și terenul care a fost promis să fie transmis către SUA. Ceea ce s-a întâmplat ieri și astăzi duce la riscul ca R. Moldova să fie izolată”.

Precizăm că ședința Parlamentului s-a început la ora 15 cu prezența a 60 de deputați. Deputații din trei fracțiuni parlamentare PAS, Platforma DA și Partidul Democrat au anunțat că nu vor participa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram