Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins pe 3 decembrie curent recursul depus de către președinta aleasă Maia Sandu în procesul intentat împotriva șefului statului în exercițiu Igor Dodon privind distribuirea informațiilor false. 

„Se menţine încheierea din 30 noiembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu împotriva lui Igor Dodon cu privire la recunoașterea ca fiind false, defăimătoare, calomnioase şi denigratoare informaţiile înserate în pliantul pe suport de hârtie cu caracter electoral, care prejudiciază direct onoarea, demnitatea, reputaţia şi drepturile personale nepatrimoniale ale Maiei Sandu; recunoaşterea ca fiind false, defăimătoare şi denigratoare informaţiile din Spotul difuzat la datele de 05, 06, 07, 08, 09 şi 10 noiembrie 2020, la mai multe posturi de radiodifuzori, care prejudiciază direct onoarea, demnitatea, reputaţia şi drepturile personale nepatrimoniale ale Maiei Sandu și obligarea pârâtului Igor Dodon de a sista imediat răspândirea informaţiilor denigratoare în adresa concurentului electoral Maia Sandu cu prezentarea scuzelor publice de rigoare în acest sens”, se arată în decizia CSJ.

Decizia este irevocabilă.

Pe 14 noiembrie curent Judecătoria Chișinău, sediul Centru a emis o Hotărâre prin care a admis parțial cererea depusă de către Maia Sandu împotriva candidatului independent, susținut de PSRM Igor Dodon, în legătură cu distribuirea pliantelor electorale ce conțin mesaje manipulatorii la adresa candidatei PAS.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!