/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ CSJ a respins recursul depus de Maia Sandu în cazul privind distribuirea informațiilor false în campania electorală

04 decembrie 2020, ora 17:14

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins pe 3 decembrie curent recursul depus de către președinta aleasă Maia Sandu în procesul intentat împotriva șefului statului în exercițiu Igor Dodon privind distribuirea informațiilor false. 

„Se menţine încheierea din 30 noiembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu împotriva lui Igor Dodon cu privire la recunoașterea ca fiind false, defăimătoare, calomnioase şi denigratoare informaţiile înserate în pliantul pe suport de hârtie cu caracter electoral, care prejudiciază direct onoarea, demnitatea, reputaţia şi drepturile personale nepatrimoniale ale Maiei Sandu; recunoaşterea ca fiind false, defăimătoare şi denigratoare informaţiile din Spotul difuzat la datele de 05, 06, 07, 08, 09 şi 10 noiembrie 2020, la mai multe posturi de radiodifuzori, care prejudiciază direct onoarea, demnitatea, reputaţia şi drepturile personale nepatrimoniale ale Maiei Sandu și obligarea pârâtului Igor Dodon de a sista imediat răspândirea informaţiilor denigratoare în adresa concurentului electoral Maia Sandu cu prezentarea scuzelor publice de rigoare în acest sens”, se arată în decizia CSJ.

Decizia este irevocabilă.

Pe 14 noiembrie curent Judecătoria Chișinău, sediul Centru a emis o Hotărâre prin care a admis parțial cererea depusă de către Maia Sandu împotriva candidatului independent, susținut de PSRM Igor Dodon, în legătură cu distribuirea pliantelor electorale ce conțin mesaje manipulatorii la adresa candidatei PAS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram