/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon, despre protestul de ieri și huiduielile din Parlament: „V-am spus că urmează o perioadă de destabilizare”

missing
04 decembrie 2020, ora 10:33

V-am spus că dacă va învinge oponenta mea, cel mai probabil, va începe o perioadă de haos și destabilizare. Declarația a fost făcută de către președintele în exercițiu, Igor Dodon, în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”. Mai mult, acesta s-a arătat nemulțumit și de situația creată la ședința Parlamentului de ieri, și i-a numit pe cei din opoziție barbari.

„Vedeți că ceea ce v-am spus o lună jumate în urmă în campanie electorală se adeverește. V-am spus că dacă va învinge oponenta mea, cel mai probabil, va începe o perioadă de haos și destabilizare. Cei care au învins încearcă să destabilizeze situația din țară. Eu am pierdut alegerile, eu nu am scos oamenii în stradă. A învins oponeta mea, am felicitat-o, poftim, care e sensul acestor proteste”, a declarat Dodon în timpul emisiunii.

Acesta a mai vorbit și despre faptul că Maia Sandu cheamă oamenii duminică iarăși la protest: „Care este scopul, să mai infectați câteva mii COVID-19? Și noi putem să scoatem câteva mii în stradă. Dvs. câteva mii, noi câteva mii și ce o fie aceasta? Îi punem pe cetățeni fața în față, în plină pandemie?.

Mai mult, președintele în exercițiu s-a arătat nemulțumit desituația creată ieri în Parlament: „De ce ieri ați distrus bunurile. Nu vă plac legile, civilizat le rezolvați. Ce încercați dvs. să demonstrați? Vă numiți europeni, dar sunteți niște barbari”, a conchis acesta.

Precizăm că, câteva mii de oameni au participat ieri, 3 decembrie, la protestul organizat de către președinta aleasă Maia Sandu în fața Parlamentului. Oamenii au fost nemulțumiți de mai multe legi care au fost votate de către deputații PSRM – Patidul Șor.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău s-au întrunit joi, 3 decembrie, în ședință plenară. Printre proteste și huiduieli, deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au aprobat un șir de proiecte, printre care Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, Proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și Proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram