/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

În primele 100 de zile de mandat, Joe Biden le va cere americanilor să poarte măști de protecție

missing
04 decembrie 2020, ora 09:43

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, susține că în primele 100 de zile ale mandatului său le va cere cetățenilor americanilor să poarte măşti de protecție, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, scrie digi24.ro.

Declarația lui Biden a fost făcută pentru CNN și președintele ales spune că este sigur că va exista o reducere semnificativă a cazurilor Covid-19 dacă fiecare american va purta mască. Biden a mai precizat că va ordona purtarea măştilor în toate clădirile guvernului SUA.

“În prima zi în care voi fi instalat le voi cere cetăţenilor să poarte mască 100 de zile. Doar 100 de zile cu mască, nu pentru totdeauna. O sută de zile. Şi cred ca vom vedea o reducere semnificativă a cazurilor dacă vom face asta. Acest lucru se va întâmpla datorită vaccinului şi purtatul măştilor,” a declarat Biden.

Experţii constituţionali spun că un preşedinte nu are autoritate legală pentru a ordona americanilor să poarte măşti, dar Biden a explicat că el şi vicepreşedintele său, Kamala Harris, vor oferi înainte de toate un exemplu prin purtarea măştii.

Biden a mai declarat că i-a cerut imunologului Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, să facă parte din echipa sa de combatere a pandemiei de COVID-19 în calitate de consilier medical principal.

SUA înregistrează 2.907 morţi într-o singură zi, un nou record de la începerea pandemiei

SUA au înregistrat joi 2.907 decese şi 210.962 de contagieri cu COVID-19, două noi recorduri de la începerea pandemiei, potrivit unui bilanţ independent al Universităţii Johns Hopkins, relatează EFE, citată de Agerpres.

Deşi recordul anterior de cazuri era destul de recent, un număr atât de mare de morţi nu s-a mai înregistrat din primăvara trecută, când New York a devenit epicentrul mondial al pandemiei.

Bilanţul total anunţat joi la 20:00 ora locală (01:00 GMT vineri) este de 14.112.439 de contagieri şi 276.088 de morţi, cele mai ridicate cifre decât în orice altă ţară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram