Președinta aleasă Maia Sandu a anunțat pe 4 decembrie pe rețelele sociale că a avut o discuție telefonică cu premierul Ion Chicu. Principalele subiecte pe care s-au axat cei doi au fost bugetul pentru anul 2021 și demisia Guvernului. 

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Ion Chicu. I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt Parlament și de un alt Guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Și premierul Ion Chicu a venit cu un comentariu după discuția telefonică pe care a avut-o cu președinta aleasă Maia Sandu.

„În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtășește pe deplin opinia președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”, se arată în declarație.

Vedeți aici declarația făcută de către președinta aleasă Maia Sandu în cadrul protestului de pe 3 decembrie din fața Parlamentului.

„Dragi prieteni, suntem aici pentru a ne apăra democrația, în același timp trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, vă rog să respectați măsurile de profilaxie. Din cauza lui Igor Dodon trebuie să ieșim iarăși în stradă. Ce facea această majoritate Dodon-Șor, în plină criză pandemică, ei se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Trebuie să oprim hoții și să întoarcem banii oamenilor. Hoții s-au speriat și încearcă să arunce la gunoi votul dumneavoastră. Noi vom merge în continuare ca să scoatem hoții de la putere. Noi vom construi o țară care să aibă grijă de cetățeni. Vreau să vă rog să rămânem uniți. Să nu ne lăsăm dezbinați. Eu vă mulțumesc din suflet celor care au mers alături de noi. Guvernul lui Dodon trebuie să-și dea demisia. Trebuie alegeri anticipate”, a spus președinta aleasă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!