Dacă în anii precedenți, copiii cereau în dar de la Moș Crăciun jucării și dulciuri, acum, în majoritatea scrisorilor adresate Moșului, picii spun că au nevoie doar de… sănătate. Și nu atât pentru ei, cât pentru părinții și buneii lor. Unii îi cer Moșului și echipamente de protecție, precum măști sau mănuși. Totuși, din cauza pandemiei, acesta nu va putea veni să le lase cadourile sub brad, așa că, mai nou, întâlnirile cu Santa Claus sunt programate din timp și au loc… online.

„ – Bună spiriduși! – Bună ziua Moș Crăciun!”

Acest oficiu din sudul Franței este renumit încă din anul 1962 pentru faptul că procesează scrisorile copiilor din întreaga lume. Toți îi scriu lui Moș Crăciun în speranța că acesta le va îndeplini dorințele care, în 2020, sunt cu totul diferite, față de anii trecuți. O spun chiar spiridușii, cei care îi vin în ajutor lui Moș Crăciun.

„Mama mea e asistentă medicală și sunt speriată pentru ea.”

„Te rugăm, Moșule, să nu folosești ușa din față când vei intra, din cauza virusului. Iar ușa din spate e pentru bunei.”

Copiii îl roagă pe Moș Crăciun să le aducă sănătate și echipamente de protecție, iar unii îi dau și sfaturi cum să se protejeze de Covid-19.

„În acest an, chiar simțim lacrimile lor pe care le varsă pentru ei, pentru părinți, pentru bunei și mai nou, pentru medici.”

Din cauza restricțiilor de circulație impuse din cauza pandemiei, companiile care organizează întâlnirile cu Moș Crăciun au fost nevoite să treacă și ele pe online. Astfel, au fost procurate zeci de calculatoare și camere video, care le permit Moșilor să discute cu picii din orice colț al lumii, fără a ieși din case.

SANTA JOHN, ACTOR: „Moșul este foarte bătrân și demodat, așa că aceste tehnologii noi sunt puțin neobișnuite. Dar mă descurc, ca să poată veni virtual fiecare copil, ceea ce mă bucură.”

Conform datelor statistice, în acest an, se așteaptă să fie procesate și mai multe scrisori ale copiilor, adresate lui Moș Crăciun. Acest oficiu poștal din Franța, de exemplu, trimite zilnic 12 000 de răspunsuri, atât online, cât și fizic, iar în proces sunt antrenați 60 de angajați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!