/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Președintele în exercițiu i-a numit pe cei din opoziție barbari, pentru că ar destabiliza situația politică

missing
04 decembrie 2020, ora 21:22

Igor Dodon se bucură că pronosticurile sale din campania electorală, în sfârșit, se adeveresc. El susține că știa despre aceea că, după alegeri, va urma o perioadă de haos și instabilitate, iar de toate acestea, potrivit lui Dodon, este vinovată Maia Sandu. Cel puțin așa a comentat președintele în exercițiu protestul de ieri, atunci când mii de oameni s-au adunat în fața Parlamentului. Acesta i-a numit pe cei din opoziție adevărați barbari și s-a arătat nemulțumit de îmbrâncelile de la ședința Legislativului. De partea cealaltă, Maia Sandu a declarat, aseară, că duminică, cheamă din nou oamenii să iasă în stradă, deoarece, potrivit ei, ceea ce au făcut deputații Șor și socialiștii, în ședința de ieri a Legislativului, este uzurpare a puterii în stat.

IGOR DODON, PREȘEDINTE ÎN EXERCIȚIU: „Încă odată vă spun, dacă îi dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga acolo. Numai dintr-o lovitură. Le-am spus la deputați: niciun într-un caz nu vă permiteți să loviți pe cineva, nu vă dați la provocări”.

Președintele în exercițiu a criticat dur și protestul de ieri. Acesta a spus că nu vede sens în astfel de manifestații, întrucât declară că va preda pașnic puterea după expirarea mandatului său, iar atunci, Maia Sandu va avea toate pârghiile legislative la dispoziție.

IGOR DODON, PREȘEDINTE ÎN EXERCIȚIU: „Dvs vă numiți pro-europeni și democrați? Dar sunteți barbari cu astfel de metode. Acum, Maia Sandu cheamă oamenii la protestul de duminică. Cu ce scop? Să mai infecteze câteva mii de oameni cu covid?”.

Asta deși, în ultima zi de campanie electorală, chiar Igor Dodon a organizat o manifestație de amploare, în centrul Capitalei, tot în plină pandemie.

Chiar și așa, Dodon spune că va promulga toate legile votate ieri, iar ceea ce s-a întâmplat în Parlament este o rușine și nu înțelege de ce PSRM este acuzat că a făcut coaliție cu Partidul Șor.

IGOR DODON, PREȘEDINTE ÎN EXERCIȚIU: „Nu este în Parlament niciun fel de coaliție. Acum, în Parlament, se votează proiectele de legi. Vrea cineva să voteze, votează, nu vrea să voteze, nu votează”.

Șeful statului declară că singura soluție în această situație sunt alegerile anticipate, care trebuie organizate cât mai rapid. Iar dacă Guvernul va fi demis în timpul apropiat, scrutinul ar putea avea loc chiar și la sfârșitul primăverii, mai crede Dodon. Totuși, acesta spune că prim-ministrul Ion Chicu nu își va da demisia, așa că a sfătuit opoziția să înainteze o moțiune de cenzură, pe care socialiștii ar putea să o voteze, însă doar după Anul Nou, după ce Guvernul actual va vota și va aproba toate proiectele de lege, pe care își propune să le promoveze actuala guvernare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram