După ce au votat împreună cu PSRM proiecte de legi pe bandă rulantă, mai mulți deputați ai Partidului ȘOR s-au ales cu funcții mari în Parlament. Deputatul Vladimir Vitiuc, reprezentant al Fracțiunii parlamentare ”Partidul ȘOR” a fost ales, vineri, 4 decembrie, Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, cu majoritatea voturilor deputaților prezenți în sală. Astfel, deputatul Partidului ȘOR, Vladimir Vitiuc a fost numit vicepreședinte al Parlamentului.

Deputații Ruxanda Glavan, Violeta Ivanov, Sergiu Sîrbu, Igor Vremea, dar și Marina Tauber s-au ales cu mai multe funcții în câteva delegații parlamentare și comisii permanente ale Legislativului.

Prin urmare, Ruxanda Glavan, deputată neafiliată, a fost desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a Fracțiunii PDM.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șefă a Delegației Republicii Moldova a fost desemnată Violeta Ivanov, Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR”.

De asemenea Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a unor comisii. Deputatul Grupului Parlamentar „PRO MOLDOVA”, Sergiu Sîrbu, a fost desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, poziție deținută până acum de deputatul PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, deputata Fracțiunii parlamentare „Partidul ȘOR”, Violeta Ivanov, a fost desemnată președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, iar deputatul Fracțiunii PDM, Igor Vremea, care a deținut această funcție, a devenit membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regionale, Președinte a fost desemnată Marina Tauber, Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR”, în locul deputatului Fracțiunii parlamentare PDM, Nicolae Ciubuc, desemnat, prin Hotărâre, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Amintim că, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au fost membri ai Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), după care au aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM), iar acum se regăsesc pe listele Partidului „Șor”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!