/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Funcții de răspundere pentru deputații Partidului ȘOR. Vitiuc, numit vicepreședinte al Parlamentului

missing
05 decembrie 2020, ora 10:10

După ce au votat împreună cu PSRM proiecte de legi pe bandă rulantă, mai mulți deputați ai Partidului ȘOR s-au ales cu funcții mari în Parlament. Deputatul Vladimir Vitiuc, reprezentant al Fracțiunii parlamentare ”Partidul ȘOR” a fost ales, vineri, 4 decembrie, Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, cu majoritatea voturilor deputaților prezenți în sală. Astfel, deputatul Partidului ȘOR, Vladimir Vitiuc a fost numit vicepreședinte al Parlamentului.

Deputații Ruxanda Glavan, Violeta Ivanov, Sergiu Sîrbu, Igor Vremea, dar și Marina Tauber s-au ales cu mai multe funcții în câteva delegații parlamentare și comisii permanente ale Legislativului.

Prin urmare, Ruxanda Glavan, deputată neafiliată, a fost desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a Fracțiunii PDM.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șefă a Delegației Republicii Moldova a fost desemnată Violeta Ivanov, Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR”.

De asemenea Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a unor comisii. Deputatul Grupului Parlamentar „PRO MOLDOVA”, Sergiu Sîrbu, a fost desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, poziție deținută până acum de deputatul PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, deputata Fracțiunii parlamentare „Partidul ȘOR”, Violeta Ivanov, a fost desemnată președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, iar deputatul Fracțiunii PDM, Igor Vremea, care a deținut această funcție, a devenit membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regionale, Președinte a fost desemnată Marina Tauber, Fracțiunea parlamentară „Partidul ȘOR”, în locul deputatului Fracțiunii parlamentare PDM, Nicolae Ciubuc, desemnat, prin Hotărâre, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Amintim că, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au fost membri ai Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), după care au aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM), iar acum se regăsesc pe listele Partidului „Șor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram