În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 113 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 539 traversări persoane, dintre care 4 353 treceri la frontiera moldo-română,  1 370 treceri la frontiera cu Ucraina și  816 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 1 888 traversări persoane;
Sculeni – 1 063 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  809 traversări persoane;
Aeroportul Internațional Chișinău – 816 traversări persoane;
Cahul – 338 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
– două persoane au fost identificate la controlul trecerii frontierei cu consemn național;
135 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 113 persoane și completate 6 357 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!