/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O femeie din Italia a ajuns la spital cu o tumoare uriașă, după ce din cauza pandemiei de COVID-19 a evitat să meargă la control medical

05 decembrie 2020, ora 10:54

O pacienta din Italia a ajuns la spital cu o tumoare uriașă, după ce a evitat să meargă la un control medical din cauza pandemiei de Covid-19. Femeia a ajuns la spital, acolo unde a fost operată de urgență, informează DPA și Digi24.ro.

Pacienta în vârstă de 64 de ani spune că și-a neglijat sănătatea și controalele medicale în anul 2020 din cauza temerilor legate de riscul de a contracta noul coronavirus, mai scrie sursa citată. Chirurgii italieni au extirpat din cavitatea abdominală a femeii o tumoare cu diametrul de 70 de centimetri şi greutatea de 20 de kilograme, au anunţat reprezentanţii spitalului Cardarelli din Napoli.

„Pacienta se temea foarte mult de COVID-19, aşa că a evitat controalele medicale, în pofida faptului că avea anumite simptome”, a declarat Giovanni Vennarecci, şeful secţiei de chirurgie de la spitalul Cardarelli.

„De-a lungul lunilor care au urmat, tumoarea a crescut tot mai mult, până când femeia s-a convins în cele din urmă că trebuia să consulte un ginecolog”, a precizat chirurgul italian.

Atunci când a mers la consultație, medicii i-au pus femeii diagnosticului de cancer și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Operaţia a avut succes, iar femeia se simte acum bine, au mai spus medicii. „Totul a decurs în cel mai bun mod posibil”, a adăugat acelaşi chirurg italian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram