O pacienta din Italia a ajuns la spital cu o tumoare uriașă, după ce a evitat să meargă la un control medical din cauza pandemiei de Covid-19. Femeia a ajuns la spital, acolo unde a fost operată de urgență, informează DPA și Digi24.ro.

Pacienta în vârstă de 64 de ani spune că și-a neglijat sănătatea și controalele medicale în anul 2020 din cauza temerilor legate de riscul de a contracta noul coronavirus, mai scrie sursa citată. Chirurgii italieni au extirpat din cavitatea abdominală a femeii o tumoare cu diametrul de 70 de centimetri şi greutatea de 20 de kilograme, au anunţat reprezentanţii spitalului Cardarelli din Napoli.

„Pacienta se temea foarte mult de COVID-19, aşa că a evitat controalele medicale, în pofida faptului că avea anumite simptome”, a declarat Giovanni Vennarecci, şeful secţiei de chirurgie de la spitalul Cardarelli.

„De-a lungul lunilor care au urmat, tumoarea a crescut tot mai mult, până când femeia s-a convins în cele din urmă că trebuia să consulte un ginecolog”, a precizat chirurgul italian.

Atunci când a mers la consultație, medicii i-au pus femeii diagnosticului de cancer și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Operaţia a avut succes, iar femeia se simte acum bine, au mai spus medicii. „Totul a decurs în cel mai bun mod posibil”, a adăugat acelaşi chirurg italian.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!