Primele doze din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech contra Covid-19 au sosit în Irlanda de Nord, scrie BBC și news.ro.

Aproape 25.000 de doue au sosit, vineri, la Belfast şi este prima din mai multe tranşe de livrări luna aceasta.  Ministrul Sănătăţii Robin Swann a declarat că săptămâna viitoare vor fi anunţate grupele care vor primi cu prioritate vaccinul.

Administrarea vaccinului ar putea avea loc marţi dimineaţă.  Referitor la producerea vaccinului, Swann a afirmat că a fost “un drum lung dar putem fi optimişti”. “Cei care vor administra vaccinul vor fi cei dintâi imunizaţi, urmaţi de grupurile vulnerabile.

“Suntem coordonaţi în privinţa prioritizării de Joint Committee on Vaccination and Immunisation”, adăugând că printre aceste grupuri se numără persoane îngrijite în centre şi personalul medical şi din domeniul social.

Distribuirea vaccinului va presupune o “provocare logistică imensă”, în special în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Alte şase persoane din Iralnda de Nord au murit după ce au fost testate pentru coronavirus, numărul total al deceselor ajungând la 1.032.

Alte 449 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19.

În Irlanda, au fost raportate alre şase decese din cauza Covid, bilanţul general fiind de 2.086.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!