Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nicolae Ciubuc, a îndemnat, printr-un mesaj pe Facebook, pe toți aleșii poporului din Parlamentul de la Chișinău ca, împreună cu PDM, să înainteze și să semneze moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Democratul a scris că majoritatea formată din PSRM și ȘOR continuă spectacolul, iar voința oamenilor este călcată în picioare.

„Fără nici o îndoială acest Parlament trebuie urgent trimis în demisie, chiar dacă există șanse ca următorul legislativ să nu fi mai breaz. O lege a “lustrație”, până la organizarea alegerilor anticipate este necesară și în privința deputaților transfugi, drept condamnare pentru desfrânarea și desfigurarea sistemului şi proceselor politice din ţară. În condițiile în care toți își doresc alegeri anticipate, Stimați, încă, colegi din actualul parlament, din toate fracțiunile, haideți să declanșăm acest proces. În situația în care guvernul nu pleacă în demisie, totul este în mâinile noastre. Declarăm și semnăm cu toții, o moțiune, prin care retragem încrederea actualului Guvern. Pentru o moțiune, Legea indică minim 1/4 din deputați. Ce ne încurcă să semnăm toți această moțiune. O scriem împreună… La sigur, până la înregistrarea ei oficială guvernul își va da demisia. În caz contrar, dorința de alegeri anticipate este una mimată.”, a scris Nicolae Ciubuc pe pagina sa de Facebook.

PSRM a anunțat că a invitat toate fracțiunile din Parlament la discuții informale pentru „a stabili acțiunile necesare pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

Amintim că ieri, președinta aleasă, Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu premierul Ion Chicu, iar principalele subiecte pe care le-au discutat cei doi oficiali au fost bugetul pentru anul 2021 și demisia Guvernului. După discuția telefonică, Maia Sandu a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a menționat că „Țara are nevoie de un alt Parlament și de un alt Guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”.

Într-un live pe Facebook, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că Ion Chicu ar urma să-și de demisia din funcția de prim-ministru al R. Moldova, întrucât, potrivit lui Usatîi, de aceasta l-ar fi convins președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!