Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pe tot parcursul desfăşurării protestului din centrul capitalei, planificat pentru ziua de duminică, 6 decembrie, anunță reprezentanții Inspectoratului General de Poliţie (IGP).

Marin Maxian, șef adjunct al IGP:Cetățenii sunt rugați să manifeste pașnic. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic. Organizatorii au obligația să manifeste în locul stabilit. Participanții sunt obligați să respecte Legislația. Este interzisă întreținerea de arme. Portul măștilor sunt obligatorii. Poliția va sesiza organizatorii ca să întreprindă măsuri obligatorii. Unitățile de transport urmează să fie parte pe Pușkin, Columna, Bodoni, Mihai Eminescu.”

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția îndeamnă participanții la protest să respecte distanţa socială și echiparea corespunzătoare cu măşti.

Totodată, Poliția îndeamnă participanții să se abţină de la acţiuni ilegale și să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau altceva ce poate pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor.

Duminică, 6 decembrie, în PMAN, la ora 11:00, va fi organizat un protest de către președinta aleasă, Maia Sandu, după ce în Parlament, în mare grabă, pe fundalul protestelor, îmbrâncelilor și strigătelor au fost votate proiectul legii bugetului, politica fiscală și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. inițiativele legislative au fost votate și după ce mai multe fracțiuni le-au criticat și au cerut să fie excluse aceste subiecte de pe ordinea de zi, pentru a fi rectificate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!