Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, care a avut un discurs în fața protestatarilor, a declarat că după decizia Curții Constituționale privind validarea alegerilor din 15 noiembrie, să fie organizat un protest pașnic în fața Guvernului, pentru a cere demisia Guvernului.

„La 10 decembrie urmează de validat mandatul Maiei Sandu și iată în această zi este necesar ca tovarășulul Chicu să-și dea demisia și tot în această zi, sau maxim a doua zi, ar fi bine ca doamna Sandu să depună jurământul și să nu mai așteptăm 2 săptămâni până Dodon va trăda țara”, a menționat Slusari.

Totodată, deputatul a critica dur proiectul politicii fiscale, care a fost votat în prima lectură, pe fundalul îmbrâncelilor și strigătelor din Parlament.

Un mesaj similar a postat și pe pagina sa de Facebook. „Joi, 10 decembrie, va fi validat de către Curtea Constituțională mandatul doamnei Sandu.  Tot joi să fie anunțat un protest masiv. După decizia CC poporul pașnic să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu. Atunci calea spre anticipate este deschisă. În aceeași zi sau maximum vineri, 11 decembrie, Președintele validat să depună jurămăntul în Parlament. După 10 decembrie nu există nici un motiv politic sau juridic ca țara să mai trăiască 14 zile cu un președinte expirat și dezechilibrat cu numele Dodon”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că pe 10 decembrie la Curtea Constituționalăse va desfășura ședința privind validarea alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!