/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alexandru Slusari: „După decizia CC privind validarea alegerilor, poporul să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu”

06 decembrie 2020, ora 15:46

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, care a avut un discurs în fața protestatarilor, a declarat că după decizia Curții Constituționale privind validarea alegerilor din 15 noiembrie, să fie organizat un protest pașnic în fața Guvernului, pentru a cere demisia Guvernului.

„La 10 decembrie urmează de validat mandatul Maiei Sandu și iată în această zi este necesar ca tovarășulul Chicu să-și dea demisia și tot în această zi, sau maxim a doua zi, ar fi bine ca doamna Sandu să depună jurământul și să nu mai așteptăm 2 săptămâni până Dodon va trăda țara”, a menționat Slusari.

Totodată, deputatul a critica dur proiectul politicii fiscale, care a fost votat în prima lectură, pe fundalul îmbrâncelilor și strigătelor din Parlament.

Un mesaj similar a postat și pe pagina sa de Facebook. „Joi, 10 decembrie, va fi validat de către Curtea Constituțională mandatul doamnei Sandu.  Tot joi să fie anunțat un protest masiv. După decizia CC poporul pașnic să meargă la Guvern și să obțină demisia Guvernului Chicu. Atunci calea spre anticipate este deschisă. În aceeași zi sau maximum vineri, 11 decembrie, Președintele validat să depună jurămăntul în Parlament. După 10 decembrie nu există nici un motiv politic sau juridic ca țara să mai trăiască 14 zile cu un președinte expirat și dezechilibrat cu numele Dodon”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că pe 10 decembrie la Curtea Constituționalăse va desfășura ședința privind validarea alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram