Statele Unite au înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de contaminări cu coronavirus în 24 de ore cu aproape 230.000 de cazuri, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

În timpul aceluiaşi interval, Statele Unite au numărat 2.527 de decese legate de Covid-19, a indicat această universitate din Baltimore, notează News.

SUA, care înregistrează cele mai mari cifre privind infecţiile cu coronavirus din lume, se confruntă în ultimele săptămâni cu o recrudescenţă spectaculoasă a epidemiei.

Responsabilii sanitari au avertizat în legătură cu riscul crescut de infecţii după ce milioane de americani au călătorit săptămâna trecută pentru a celebra Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), în ciuda apelurilor lor de a evita deplasările.

De două săptămâni, numărul zilnic al deceselor în SUA este în mod regulat peste 2.000, ca în primăvară, în vârful primul val al pandemiei.

De la începutul pandemiei, Statele Unite au înregistrat mai mult de 14,3 milioane de cayuri de contaminare şi 281.121 de decese din cauza virusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!