/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Aproape 230.000 de cazuri de COVID-19, înregistrate într-o singură zi în SUA. Este un nou record de infectări

missing
06 decembrie 2020, ora 10:25

Statele Unite au înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de contaminări cu coronavirus în 24 de ore cu aproape 230.000 de cazuri, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

În timpul aceluiaşi interval, Statele Unite au numărat 2.527 de decese legate de Covid-19, a indicat această universitate din Baltimore, notează News.

SUA, care înregistrează cele mai mari cifre privind infecţiile cu coronavirus din lume, se confruntă în ultimele săptămâni cu o recrudescenţă spectaculoasă a epidemiei.

Responsabilii sanitari au avertizat în legătură cu riscul crescut de infecţii după ce milioane de americani au călătorit săptămâna trecută pentru a celebra Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), în ciuda apelurilor lor de a evita deplasările.

De două săptămâni, numărul zilnic al deceselor în SUA este în mod regulat peste 2.000, ca în primăvară, în vârful primul val al pandemiei.

De la începutul pandemiei, Statele Unite au înregistrat mai mult de 14,3 milioane de cayuri de contaminare şi 281.121 de decese din cauza virusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram