/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Discursul ținut de Maia Sandu la protestul din PMAN: „Să-și dea Chicu demisia și să putem declanșa anticipate”

missing
06 decembrie 2020, ora 12:34

Președinta aleasă, Maia Sandu, a ieșit în fața manifestaților în Piața Marei Adunări Naționale și a spus că trebuie să organizate de urgență alegeri parlamentare anticipate, adăugând că și Guvernul trebuie să-și dea demisia.

Maia Sandu a îndemnat protestatarii să păstreze distanța socială și să respecte măsurile anticovid.

„Noi împreună am luptat pentru a reda dreptul oamenilor la o viață normală, la o țară în care să ai încredere în ziua de mâine. Am luptat ca să scăpăm de hoții de la guvernare. La doar câteva zile după alegeri, răbdarea noastră este pusă la încercare. Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară, să provoace haos, să ne țină în izolare internațională, încearcă să facă și viața mai grea. Așa încearcă să se răzbune pe oamenii car nu l-au votat, ignorând votul, el a încropit o alianță și a transformat Parlamentul într-o găinărie. Parlamentul e format din deputați care au participat la furtul miliardului, care îl slujesc pe Dodon. Adoptă legi împotriva cetățenilor. Legile adoptate de ei reprezintă un risc împotriva statului”, a declara președinta aleasă, Maia Sandu, în fața protestatarilor.

„Trebuie să organizăm alegeri anticipate. Trebuie să avem un Parlament cinstit, care să rezolve problemele oamenilor. Noi putem să facem acest lucru.Trebuie să credem în puterea noastră. Ei încearcă să ne ucidă speța. Suntem aici să-i averitzăm. Să-și dea demisia Chicu în următoarele ore și să putem declanșa anticipate”, a mai adăugat Maia Sandu.

/LIVE/ Protestul din PMAN continuă. Primarul orașului Strășeni a venit cu un îndemn către edili: „Republica Moldova nu este afacerea lui Dodon și Șor” 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram