Președinta aleasă, Maia Sandu, a ieșit în fața manifestaților în Piața Marei Adunări Naționale și a spus că trebuie să organizate de urgență alegeri parlamentare anticipate, adăugând că și Guvernul trebuie să-și dea demisia.

Maia Sandu a îndemnat protestatarii să păstreze distanța socială și să respecte măsurile anticovid.

„Noi împreună am luptat pentru a reda dreptul oamenilor la o viață normală, la o țară în care să ai încredere în ziua de mâine. Am luptat ca să scăpăm de hoții de la guvernare. La doar câteva zile după alegeri, răbdarea noastră este pusă la încercare. Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară, să provoace haos, să ne țină în izolare internațională, încearcă să facă și viața mai grea. Așa încearcă să se răzbune pe oamenii car nu l-au votat, ignorând votul, el a încropit o alianță și a transformat Parlamentul într-o găinărie. Parlamentul e format din deputați care au participat la furtul miliardului, care îl slujesc pe Dodon. Adoptă legi împotriva cetățenilor. Legile adoptate de ei reprezintă un risc împotriva statului”, a declara președinta aleasă, Maia Sandu, în fața protestatarilor.

„Trebuie să organizăm alegeri anticipate. Trebuie să avem un Parlament cinstit, care să rezolve problemele oamenilor. Noi putem să facem acest lucru.Trebuie să credem în puterea noastră. Ei încearcă să ne ucidă speța. Suntem aici să-i averitzăm. Să-și dea demisia Chicu în următoarele ore și să putem declanșa anticipate”, a mai adăugat Maia Sandu.

/LIVE/ Protestul din PMAN continuă. Primarul orașului Strășeni a venit cu un îndemn către edili: „Republica Moldova nu este afacerea lui Dodon și Șor” 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!