Peste 300 de persoane au fost reţinute la Minsk, duminică, în timpul protestelor faţă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, manifestanţii cerând pentru al 18-lea weekend consecutiv plecarea liderului ţării, relatează AP.

Mii de oameni au participat, duminică, la mai multe manifestaţii mici la Minsk, o nouă tactică adoptată de opoziţie pentru ca protestatarii să nu mai fie o ţintă uşoară pentru forţele de ordine. În primele săptămâni, protestele erau masive, scrie News.

„Credem! Credem! Vom învinge!”, au scandat protestatarii. Mai multe persoane au purtat costume de Moş Crăciun şi măşti cu chipul lui Aleksandr Lukaşenko. “Dă-i Belarusului un cadou: pleacă”, era mesajul de pe bannerul afişat de persoanele respective.

Foto: AP

În centrul oraşului Minsk au fost prezente duminică tunuri cu apă, maşini blindate şi maşini ale armatei. Mai multe staţii de metrou au fost închise şi accesul la internet a fost restricţionat.

Poliţia din Minsk a anunţat că a reţinut peste 300 de persoane. Au avut loc proteste şi în alte oraşe din Belarus.

Proteste masive au avut loc în Belarus începând din data de 9 august, când Lukaşenko a fost reales preşedinte al Belarusului, conform rezultatelor oficiale, contestate de opoziţie.

Foto: AP

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!