/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Protestele din Belarus nu contenesc. 300 de oameni au fost reținuți astăzi la Minsk

missing
06 decembrie 2020, ora 21:01

Peste 300 de persoane au fost reţinute la Minsk, duminică, în timpul protestelor faţă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, manifestanţii cerând pentru al 18-lea weekend consecutiv plecarea liderului ţării, relatează AP.

Mii de oameni au participat, duminică, la mai multe manifestaţii mici la Minsk, o nouă tactică adoptată de opoziţie pentru ca protestatarii să nu mai fie o ţintă uşoară pentru forţele de ordine. În primele săptămâni, protestele erau masive, scrie News.

„Credem! Credem! Vom învinge!”, au scandat protestatarii. Mai multe persoane au purtat costume de Moş Crăciun şi măşti cu chipul lui Aleksandr Lukaşenko. “Dă-i Belarusului un cadou: pleacă”, era mesajul de pe bannerul afişat de persoanele respective.

Foto: AP

În centrul oraşului Minsk au fost prezente duminică tunuri cu apă, maşini blindate şi maşini ale armatei. Mai multe staţii de metrou au fost închise şi accesul la internet a fost restricţionat.

Poliţia din Minsk a anunţat că a reţinut peste 300 de persoane. Au avut loc proteste şi în alte oraşe din Belarus.

Proteste masive au avut loc în Belarus începând din data de 9 august, când Lukaşenko a fost reales preşedinte al Belarusului, conform rezultatelor oficiale, contestate de opoziţie.

Foto: AP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram