/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Oamenii vor ieși astăzi la un nou protest în PMAN, la ora 11:00. „Apărăm votul și voința poporului”

missing
06 decembrie 2020, ora 09:07

Un protest de amploare se va desfășura astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 11:00. Oamenii vor ieși în stradă pentru a cere alegeri anticipate, după ce în Parlament au fost votate în mare grabă și pe fundalul îmbrâncelilor mai multe proiecte de legi, printre care trecerea SIS-ului în subordinea Legislativului, politica bugetar fiscală, legea bugetului pentru 2021. Inițiativele au fost criticate de mai multe fracțiuni parlamentare și s-a cerut revizuirea inițiativelor. 

„Duminică, 6 decembrie, în Piața Mari Adunări Naționale, venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca doar rușinos. Pentru că toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați. Când parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos. Duminică, la ora 11:00, ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul.”, spun organizatorii.

Totodată, mai multe partide politice au îndemnat oamenii să iasă în stradă la protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu.

În condițiile restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, președinta aleasă, Maia Sandu, a îndemânat oamenii, care vor participa la manifestația de astăzi, să poarte corect masca, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile restrictive. „Mereu când hoții riscă să piardă puterea, ei încep să învrăjbească oamenii unii împotriva altora. Toate încercările lor de a ne certa sunt pentru ca noi să nu vedem cum fură banii prin schemele lor. Parlamentul nu este legitim. Poporul trebuie să aleagă alt Parlament. Duminică, 6 decembrie, cetățenii vor veni în PMAN ca să le spună hoților că vremea lor a trecut. Toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați. Vă rog foarte mult să respectați măsurile de protecție, vă rog mut să purtați corect masca și să păstrați distanța fizică. Vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei adresări către cetățenii Republicii Moldova.

Un protest similar a fost organizat și joi, 3 decembrie, în fața Parlamentului, unde deputații s-au întrunit în ședință. Oamenii, la fel, au cerut alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram