Mai mult de șapte ore a durat intervenția salvamontiștilor pentru salvarea a patru tineri din Republica Moldova, care au rămas sâmbătă seara blocați în Abruptul Prahovean.

Potrivit salvamontiștilor, intervenția, care a început la ora 19:00, s-a încheiat în jurul orei 3:00. Este vorba de trei băieți și o fată din Republica Moldova, sunt studenți în Ploiești, scrie dcnews.ro.

Salvamontișii susțin că tinerii nu au ținut cont de condițiile meteorologice și au încercat să ajungă pe munte pe un traseu nemarcat pe care nu-l mai făcuseră niciodată. Tinerii au plecat de la Căminul Alpin spre Valea Albă doar în baza unor descrieri găsite pe internet.

„Au înfruntat ploaia, vântul puternic și temperatura scăzută și când mai aveau câteva sute de metri până la Platou, au rămas blocați pe un teren accidentat și înghețat. Și-au dat seama că sunt epuizați și nu se pot întoarce, așa că au sunat după ajutor”, au transmis salvamontiștii din Bușteni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!