/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Andrian Candu: „Când majoritatea parlamentară provoacă lipsa cvorumului, aceasta e un semn de slăbiciune”

missing
07 decembrie 2020, ora 12:34

Majorității parlamentare îi este frică de opoziție și de tot ce înseamnă vocea poporului. Aceasta crede Andrian Candu, după ce ședința Parlamentului de astăzi, 7 decembrie, a fost suspendată.

„Astăzi în plenul Parlamentului trebuia dezbătută moțiunea simplă ce ține de activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ministrul Pavel Voicu trebuia să vină, să raporteze, să descrie situația care ține de activitatea ministerului și să raspundă la mai multe întrebări. Atât despre cetățenii moldoveni care au fost răpiți de forțele din stânga Nistrului, dar și alte subiecte legate de activitatea poliției. De asemenea, am fi vrut să întrebăm cum poliția investighează cazurile de încălcare a normelor de prudență și normelor sanitare. Am expediat scrisori, pentru ca Igor Dodon să răspundă pentru organizarea evenimentelor post electorale, unde într-o sală a fost adunată mai multă lume fără mască și fără a respecta distanța socială”, a meționat Candu în timpul unui briefing de presă.

Potrivit lui Candu, atunci când majoritatea parlamentară provoacă lipsa cvorumului, asta e un semn de slăbiciune: „Dacă ar fi avut curaj, intrau astăzi în plenul Parlamentului și o țară întreagă ar fi văzut ce e rău, ce e bine și unde se ascunde adevărul. Mișelește au decis să lipsească cetățenii de adevăr, iar pe parlamentari de dezbateri și discuții”.

Precizăm că, ședința Parlamentului din 7 decembrie a fost suspendată din lipsă de cvorum. Au fost prezenți doar 38 de deputați. Parlamentarii socialiști, cei din Partidul „Șor” și din grupul „Pentru Moldova” au absentat.

Potrivit secretariatului, la începutul ședinței de astăzi și-au înregistrat prezența 38 de deputați.

Menționăm că, pe ordinea de zi a ședinței era doar un singur subiect, moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI), depusă de către deputații Platformei DA și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram