Majorității parlamentare îi este frică de opoziție și de tot ce înseamnă vocea poporului. Aceasta crede Andrian Candu, după ce ședința Parlamentului de astăzi, 7 decembrie, a fost suspendată.

„Astăzi în plenul Parlamentului trebuia dezbătută moțiunea simplă ce ține de activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ministrul Pavel Voicu trebuia să vină, să raporteze, să descrie situația care ține de activitatea ministerului și să raspundă la mai multe întrebări. Atât despre cetățenii moldoveni care au fost răpiți de forțele din stânga Nistrului, dar și alte subiecte legate de activitatea poliției. De asemenea, am fi vrut să întrebăm cum poliția investighează cazurile de încălcare a normelor de prudență și normelor sanitare. Am expediat scrisori, pentru ca Igor Dodon să răspundă pentru organizarea evenimentelor post electorale, unde într-o sală a fost adunată mai multă lume fără mască și fără a respecta distanța socială”, a meționat Candu în timpul unui briefing de presă.

Potrivit lui Candu, atunci când majoritatea parlamentară provoacă lipsa cvorumului, asta e un semn de slăbiciune: „Dacă ar fi avut curaj, intrau astăzi în plenul Parlamentului și o țară întreagă ar fi văzut ce e rău, ce e bine și unde se ascunde adevărul. Mișelește au decis să lipsească cetățenii de adevăr, iar pe parlamentari de dezbateri și discuții”.

Precizăm că, ședința Parlamentului din 7 decembrie a fost suspendată din lipsă de cvorum. Au fost prezenți doar 38 de deputați. Parlamentarii socialiști, cei din Partidul „Șor” și din grupul „Pentru Moldova” au absentat.

Potrivit secretariatului, la începutul ședinței de astăzi și-au înregistrat prezența 38 de deputați.

Menționăm că, pe ordinea de zi a ședinței era doar un singur subiect, moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI), depusă de către deputații Platformei DA și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!