/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ar fi încercat să-i ducă de nas pe polițiștii de frontieră. Patru moldoveni, prinși cu permise de conducere false

missing
07 decembrie 2020, ora 14:32

Ar fi încercat să iasă din țară în zilele de weekend cu permise de conducere false. Este vorba despre trei cetățeni moldoveni.  Bărbații au fost audiați, iar acum riscă până la doi ani de pușcărie. 

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați, Sculeni și Leușeni au inițiat cercetări în urmă depistării a patru permise de conducere cu indici de falsificare.

Primul caz a avut loc în după amiaza zilei de sâmbătă, 5 decembrie, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde s-a apropiat un automobil de model „Mercedes 316 CDI”, înmatriculat în Republica Moldova, ce urma să ajungă în Germania.

În urma verificărilor, în portmoneul unui pasager de 35 de ani din raionul Edineț a fost depistat un permis de conducere românesc fals, emis pe numele unui alt conațional. Audiat, bărbatul a declarat că permisul i-ar fi fost transmis de către o rudă a posesorului actului, pentru a-l oferi acestuia când va ajunge la destinație, iar el nu cunoștea despre faptul că documentul ar fi fals.

În aceeași zi, în punctul de trecere Sculeni, polițiștii de frontieră au depistat cu ajutorul tehnicii din dotare două premise de conducere false la un șofer. Unul din ele ar fi fost eliberat de către autoritățile naționale, iar celălalt de către autoritățile ruse.

Șoferul a spus că nu știe că permisele de conducere sunt false, întrucât a urmat toată procedura legală pentru obținerea permisului rusesc. Cât despre cel moldovenesc emis pe numele unui coleg de muncă, tânărul susține că a rămas întâmplător în mașină din motivul că activează ambii în calitate de șoferi.

Ultimul caz a avut loc în punctul de trecere Leușeni, acolo unde un conațional de 32 de ani este documentat pentru deținerea unui permis de conducere de asemenea fals. Acesta a recunoscut că și-a perfectat permisul prin intermediul unui necunoscut în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, acum trei ani. Neautenticitatea actului a fost verificată și cu tehnica din dotare, care a confirmat ilegalitatea.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale de audiere și constatare a infracțiunii.

Acum bărbații riscă amendă de până la 650 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram