Mașinile parcate neregulamentar dau mari bătăi de cap pompierilor. Așa a fost și în seara de 6 decembrie, când aceștia au intervenit să stingă un incendiu în sectorul Ciocana al Capitalei, dar nu s-au putut apropia de blocul de locuit afectat de flăcări, din cauza automobilelor ce staționau necorespunzător. Pompierii spun că a fost nevoie de zece minute, până ca să aibă acces în curte. 

Este vorba despre un incendiu ce a izbucnit într-un apartament de pe strada Nicolae Milescu Spătaru din Chișinău. La fața locului au fost alertați pompierii. Ajunși în curtea blocului, aceștia au stabilit că autospeciala de intervenție nu poate trece din cauza mai multor mașini care au fost parcate de locatari.

Pompierii au lichidat incendiul cu mijloace primare, întrucât desfășurarea tehnicii de intervenție era imposibilă. Focul a afectat bunurile dintr-o odaie a apartamentului, iar proprietarul a fost evacuat de vecini.

Pompierii spun că a fost nevoie de zece minute pentru ca proprietarii autovehiculelor parcate să ia mașinile și să faciliteze trecerea echipelor de intervenție. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează repetat oamenii să parcheze responsabil și să nu blocheze căile de acces pentru ca pompierii să poată interveni în situații de risc.

Foto: Facebook/ IGSU

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!