/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Judecători, amenințați de Platon? SIS denunță influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Platon

missing
07 decembrie 2020, ora 19:15

Serviciul de Informații si Securitate (SIS) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce instituția ar fi recepționat sesizări care ar denunța influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon.

Scrisoarea a fost publicată pe site-ul jurnal.md, fiind semnată de directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco. În document se mai spune că Platon ar face presiuni pentru a determina adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta. Este vorba de câteva institutii bancare și de asigurari. Un exemplu este și cazul recent, în care a fost implicata compania Moldasig, când printr-o decizie de judecata, firme afiliate lui Platon ar fi obținut administrare specială.

De partea cealaltă, Veaceslav Platon a declarat pentru TV8 că se va adresa Procuraturii Generale ca să cerceteze aceste informații, pe care le neagă în totalitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram