Serviciul de Informații si Securitate (SIS) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce instituția ar fi recepționat sesizări care ar denunța influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon.

Scrisoarea a fost publicată pe site-ul jurnal.md, fiind semnată de directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco. În document se mai spune că Platon ar face presiuni pentru a determina adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta. Este vorba de câteva institutii bancare și de asigurari. Un exemplu este și cazul recent, în care a fost implicata compania Moldasig, când printr-o decizie de judecata, firme afiliate lui Platon ar fi obținut administrare specială.

De partea cealaltă, Veaceslav Platon a declarat pentru TV8 că se va adresa Procuraturii Generale ca să cerceteze aceste informații, pe care le neagă în totalitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!