/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Lilian Carp cere rechemarea ambasadorului Republicii Moldova în Rusia, după ce într-un microbuz cu numere diplomatice au fost descoperite anabolizante 

missing
07 decembrie 2020, ora 16:33

Vicepreședintele PAS, deputatul Lilian Carp, cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcția de ambasador pe Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante, în care este implicat un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

„La data de 5 decembrie, prin postul vamala Palanca, la ieșirea din Moldova, a fost înregistrat un caz de contrabandă cu implicarea unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Ar fi vorba despre o cantitate de 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100 de mii de euro, depistate în compartimentul pentru marfă al transportului.
Despre acest caz a fost emis doar un comunicat, că s-a depistat, că se va verifica, se vor lua măsuri, abordare care are ca scop mușamalizarea cazului. Acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori. Este certă implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și nemijlocit a Ambasadorului Andrei Neguța, care este acoperit de Igor Dodon”, a declarat deputatul în cadrul unei conferințe de presă.

În context, parlamentarul a făcut o solicitare către Procuratura Generală „să investigheze cazul și să aducă la cunoștință rezultatele investigării și să nu încerce să arunce vina pe șofer. În acest caz vorbim despre direcția tehnică a Ministerului Afacerilor Externe care sigilează orice colet și emite o scrisoare de descriere a conținutului propriu-zis. Totodată, fiecare deplasare a acestui transport este coordonată cu Ambasada și MAEIE”.

Totodată, Lilian Carp a solicit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene „să-l revoce din funcție pe Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța”.

Amintim că șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram