Ministerul de Externe a precizat că autoturismul în care au fost descoperite mai multe cutii cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate. „Ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne”, spun reprezentanții ministerului.

Precizăm că Vicepreședintele PAS, deputatul Lilian Carp, cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcția de ambasador pe Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante, în care este implicat un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!