/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Mai multe familii vor beneficia de compensații pe durata sezonului de încălzire. Cine poate solicita ajutor

missing
07 decembrie 2020, ora 14:40

Familiile cu venituri mici și persoanele defavorizate din capitală și suburbii vor beneficia de compensații pe durata sezonului de încălzire 2020-2021. De ajutor vor beneficia persoanele și familiile a căror venituri nu depășesc suma de 3000 de lei de persoană.

De asemenea, de compensații vor beneficia și familiile tinere, cu vârsta de până la 35 de ani, cu venituri ,medii lunare de până la 5000 lei.

Potrivit unui regulament CMC, persoanele care au beneficiat de compensații în sezonul rece 2019-2020, vor beneficia de ajutorul menționat și în prezent, cu condiția ca situația familială și veniturile lor au rămas aceleași.

Mai mult, persoanele interesate pot veni cu propuneri asupra documentului până la data de 18.12.2020, ora 17.00, pe adresa electronică: dglca_mun_chisinau@mail.ru.

Beneficiarii noi de compensații la plata serviciilor comunale și a resurselor energetice, precum și cei la care au survenit schimbări în componența familiei, vor depune solicitări noi, conform cererii-tip stabilite.

Compensațiile vor fi acordate pentru următoarelor plăți: energia termică (pentru prepararea apei calde și încălzirea locuinței), gaze naturale, lemne și cărbune, energie electrică, alimentarea cu apă și canalizare (cota parte), diferența în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor menajere solide.

Ajutorul financiar este stabilit pentru o perioadă de 5 luni ale sezonului rece, noiembrie-martie, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Mărimea ajutorului financiar acordat este de la 300, 500 sau 700 de lei, în funcție de suprafața locuinței sau de 1000 de lei pentru o locuință în cazul persoanelor solitare.

În sezonul rece 2019-2020, de compensații la achitarea serviciilor comunale și a resurselor energetice au beneficiat 30269 de beneficiari, iar suma achitată în acest scop din bugetul municipal este de 70 416,5 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram