/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Noi declarații de la Usatîi. Liderul Partidului Nostru susține că la conducerea PSRM ar putea veni altcineva decât Dodon

missing
07 decembrie 2020, ora 22:45

După ce a spus că, până la protestul din PMAN din data de 6 decembrie, Ion Chicu ar urma să-și dea demisia din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Renato Usatîi, liderul Partidului Politic Partidul Nostru (PN), a făcut noi declarații, care, potrivit politicianului, au legătură cu viitorul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). În cadrul emisiunii Cutia Neagră, Usatîi a menționat că în Federația Rusă ar exista discuții privind viitorul PSRM, la cârma căruia ar urma să vină deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Renato Usatîi, lider Partidul Nostru:Întrebați-l pe Dodon de ce Chicu nu și-a dat demisia, deoarece Usatîi a dat planurile pe față. Ați auzit declarația lui Dodon „mai bine porumbel în mână, decât coțofana de pe gard”. Eu spun informații din staff. Era o variantă ca Dodon să-și dea demisia, iar Greceanîi să preia interimatul și să-l propună ca prim-ministru. Acest scenariu a existat. Astăzi, problema numărul unu pe interior, una –  sunt câteva tabere în Rusia cu Vlad Batrîncea – președinte PSRM, iar câteva tabere consideră că Dodon este o ancoră și o să ducă în jos PSRM-ul. Chicu își va da demisia și nu este important care va fi declarația, același staff îi scrie declarațiile și lui Chicu și lui Dodon. Dar demisia este o capcană pentru Maia Sandu pentru că tot ce se va întâmpla va fi responsabilă Maia Sandu. Eu nu cred că Maia Sand va accepta. Poate Maia Sandu se bucură că va avea susținerea PSRM și o să vină cu un Guvern. Socialiștii o să voteze un Guvern propus de Maia Sandu, dar socialiștii și dărnicia…” 

Acum câteva zile, înainte de protestul din PMAN organizat de președinta aleasă, Maia Sandu, Renato Usatîi a declarat că Ion Chicu ar urma să-și dea demisia din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova pe 5 sau pe 6 decembrie. Bănuielile lui Usatîi nu s-au adeveri, întrucât Ion Chicu este în continuare premierul R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram