Vijai Sardesai, liderul partidului Goa Forward, din India, face o promisiune electorală mai puțin obișnuită. Sardesai spune că va face obligatorie o oră de somn, dacă va câștiga alegerile, scrie The Guardian.

Liderul partidului Goa Forward, partid care va intra în competiția electorală pentru alegerile de la începutul anului viitor, le promite alegătorilor că, dacă va câștiga, va impune prin lege siesta de o oră de somn, oricând între 13:00 și 16:00.

Sardesai, în vârstă de 51 de ani, insistă asupra unei sieste zilnice. „Siesta face parte din susegad, iar susegad este identitatea Goa. Dacă cei din afară nu respectă ritualul, vreau să îl fac lege. Pentru noi contează calitatea vieții, nu banii. Ne place ceea ce avem”, a spus Sardesai.

Susegad este cuvântul care descrie cultura relaxată din Goa, o regiune de pe coasta de vest a Indiei.

Vijai Sardesai se folosește și de cercetări medicale pentru a-și susține măsura pe care vrea să o impună. Cercetările pe care le citează arată că un pui de somn poate îmbunătăți performanța și memoria, poate ridica starea de spirit, poate face oamenii mai atenți și reduce riscul de atac de cord.

„Siesta te relaxează. Constat că, dacă nu o respect, mă simt obosit, nu pot funcționa”, a mai spus Sardesai.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!