/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a eșuat. Nu a existat cvorum în Parlament

07 decembrie 2020, ora 10:16

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a eșuat. Și asta pentru că așa-zisa majoritate PSRM-Pentru Moldova, adică membrii Partidului ȘOR și transfugii de la Pro Moldova, nu s-au prezentat la ședința Parlamentului. Astfel, din lipsă de cvorum, deputații nu au putut examina moțiunea, asta chiar dacă în sală era prezent și ministrul Pavel Voicu. Între timp, opoziția îl acuză de mai multe fărădelegi pentru care au vrut să-i ceară socoteală.

ZINAIDA GRECEANÎI, PREȘEDINTA PARLAMENTULUI: „Stimați colegi, sunt nevoită să constat lipsa cvorumului. Ce înseamnă acest lucru? Moțiunea este eșuată. Cei care au venit… mulțumesc. Domnule ministru, mulțumesc… Nu putem să începem ședința.”

Moțiunea a eșuat după ce în sala plenului s-au prezentat doar 38 de deputați. Fracțiunea Partidul Socialiștilor și grupul Pentru Moldova, formată din membrii fracțiunii Partidului „Șor” și transfugii de la Pro Moldova au preferat să boicoteze ședința de astăzi.

IGOR GROSU, DEPUTAT PAS:Printre lucrurile pe care noi voiam să-l întrebăm pe domnul ministru Voicu – răpirea cetățenilor din Republica Moldova de către NKGB din Transnistria. Un alt subiect important ține de contrabanda cu țigări. Bate recordul de pe timpul lui Plahotniuc.”

TEXT: La fel, deputatul spune că avea mai multe neclarități și asupra controversatului om de afaceri, Gheorghe Orlov, care între primul şi al doilea tur de alegeri ar fi trecut nestingherit pe lângă poliţia de frontieră, care nici măcar nu l-ar fi oprit. Potrivit lui Grosu, din informațiile pe care le deține, acesta venise să facă presiune pe unul dintre concurenţi în favoarea lui Igor Dodon. Ulterior, acest cetăţean ar fi fost reţinut de către oamenii legii din Ucraina. Și deputatul fracțiunii Platforma DA, Chiril Moțpan, a declarat că Voicu nu s-a remarcat, la conducerea MAI, prin nimic pozitiv.

CHIRIL MOȚPAN, DEPUTAT PLATFORMA DA:Nu a existat nicio acțiune de răsunet pentru combaterea criminalității. Toate schemele au revenit la locul lor, pierderile financiare cauzate de contrabanda de țigări se ridică la miliarde de lei anual. Sub conducerea lui Voicu, s-a admis implicarea structurilor teritoriale ale poliției în campania prezidențială, în susținerea lui Igor Dodon.”

ALEXANDRU JIZDAN, DEPUTAT PD:Procesele care au loc astăzi în Republica Moldova sunt foarte periculoase. Urma să avem astăzi o discuție cu Pavel Voicu despre aceste subiecte. Totodată, urma să discutăm despre acțiunile MAI-ului, în zona de securitate.”

ANDRIAN CANDU, DEPUTAT PRO MOLDOVA:Când majoritatea parlamentară provoacă lipsa cvorumului asta demonstrează slăbiciune și frică. Dacă ar fi avut curaj, intrau astăzi în plenul Parlamentului și o țară întreagă vedea ce e bine și ce e rău.”

De partea cealaltă, fracțiunea parlamentară PSRM a emis un comunicat de presă în  care a precizat că nu a participat la ședința de azi a Legislativului, pentru că preferă să aibă discuții cu poporul, în locul unui show. Ședința de astăzi a fost calificată drept un show și de către colegii lor săi din așa-zisa coaliție, grupul Pentru Moldova, formată din membrii fracțiunii ȘOR și transfugii de la Pro Moldova. Tot într-un comunicat de presă, aceștia au precizat că, în situația în care se află Republica Moldova, acesta nu este nici pe departe un subiect prioritar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram