Și deputatul PAS Dumitru Alaiba a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu votul din Parlament privind terenul Stadionului Republican, care, la fel ca și alte inițiative legislative, a fost votat joi, 3 decembrie, pe fundalul îmbrâncelilor și strigătelor din plenul Legislativului. 

„Am sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea Legii nr. 482/2020 votate în două lecturi la distanță de câteva minute, prin care, sunt convins, se vrea ca terenul Stadionului Republican să ajungă pe mâini corupte. Nu aveau să voteze atât de grăbit și forțat dacă nu aveau un plan murdar. Votând Legea de mai sus (ținând cont și de felul în care a fost votată), Parlamentul a sfidat grav prevederile Constituției Republicii Moldova și a dreptului internațional, încălcând cel puțin patru prevederi constituționale”, a precizat Dumitru Alaiba.

La scurt timp după ce a fost votat proiectul, liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a anunțat că urmează să construiască în locul stadionului un parc modern- MoldovaLand și despre victoria obținută.

Ulterior, Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o reacție: „Statele Unite sunt pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău, creând sute de locuri de muncă, sprijinind afacerile locale și revitalizând economia Chișinăului. După cum am spus în mod constant, orice nouă construcție pe acest teren va respecta semnificația lui culturală și istorică. Îndemnăm autoritățile Republicii Moldova să regândească acest pas și să-și onoreze obligațiunile asumate în urma negocierilor”, mai scrie Ambasada SUA la Chișinău.

Amintim că 3 decembrie, deputații PSRM-Șor au votat ca terenul fostului stadion Republican să fie întors în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia să fie construite doar obiective sportive culturale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!