/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a suspendat acțiunile Legii adoptate la 3 decembrie prin care SIS-ul trece în subordinea Parlamentului

missing
07 decembrie 2020, ora 16:36

Curtea Constituțională și-a spus cuvântul. Serviciul Informații și Securitate (SIS) rămâne în subordinea Președinției. Astfel, Înalta Curte a suspendat acțiunile Legii, adoptată de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR, în data 3 decembrie, prin care SIS trecea în subordinea Parlamentului.

Decizia de suspendare a legii prin care SIS ar trece în subordinea Parlamentului a fost susținută de majoritatea judecătorilor Curții Constituționale, care s-au întrunit în ședință, în această după-amiază. Magistratul Vladmir Țurcan, fostul deputat PSRM, s-a abținut.

Hotărârea vine după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Înalta Curte prin care a cerut Curții să verifice constituționalitatea acestor modificări, adoptate săptămâna trecută, în mare grabă, de către majoritatea tacită PSRM – Pentru Moldova. În timp ce socialistul Vlad Batrîncea, care a ocupat fotoliul speakerului, voia să anunțe adoptarea hotărârii, deputații din opoziție încercau să-l oprească.

Spiritele încinse au degenerat chiar în îmbrânceli. Mai mult, în urma scandalului, au fost rupte două microfoane și s-a spart un pahar. Vineri, Secretariatul Parlamentului a precizat că prejudiciul a fost estimat între 50 și 60 de mii de lei. Iar Zinaida Greceanîi a cerut să fie identificați cei care se fac vinovați de acest incident.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram