Deputații socialiști cheamă fracțiunile parlamentare la discuții privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

„Vineri, la ședința Parlamentului, am lansat un mesaj prin am invitat fracțiunile parlamentare în vederea unui dialog pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Am reiterat că noi, socialiștii,  am fost primii care ne-am expus în acest sens și rămânem constanți la această idee.  Am propus acest dialog neformal, pentru ca să putem discuta prin prisma juridică. Am propus să vorbim despre foia de parcurs. În afară de parcul juridic trebuie să discutăm, și cum noi vedem asigurarea unei stabilități social-economice, sanitare, bugetare.”, a declara Vlad Batrîcea.

„Noi considerăm că nu există o cale mai bună decât un dialog parlamentar. După ziua de duminică, noi sperăm că colegii s-au liniștit și facem apel la calm, facem apel la dialog. Sună bine anumite mesaje, diferența dintre stradă și parlament este că trebuie să aducem argumente juridice și să asigurăm foia de parcurs, trebuie să mergem pe cale constituțională. Suntem deschiși să discutăm elaborarea foii de parcurs”, a adăugat acesta..

Mai mult, deputatul socialist a anunțat că deja avut discuții cu cei din Platforma „Pentru Moldova”. „Am discutat la ora 14:00, aici în Parlament și am convenit cu colegii că ei sunt gata să discutăm foia de parcurs pentru a dizolva acest Parlament”, a menționat Batrîncea.

„Facem apel repetat către toți colegii din Parlament. PAS, Platforma DA, PDM și alții. Delegați câte un reprezentant sau mai mulți reprezentant, dacă doriți. la formatul agreat de comun acord, ca să discutăm informal și să putem identifica niște soliții”, a punctat Vlad Batrîncea.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!