/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Deputații socialiști au discutat cu cei de la „Pentru Moldova” despre dizolvarea Parlamentului și cheamă și alte fracțiuni la dialog informal

missing
07 decembrie 2020, ora 16:03

Deputații socialiști cheamă fracțiunile parlamentare la discuții privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

„Vineri, la ședința Parlamentului, am lansat un mesaj prin am invitat fracțiunile parlamentare în vederea unui dialog pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Am reiterat că noi, socialiștii,  am fost primii care ne-am expus în acest sens și rămânem constanți la această idee.  Am propus acest dialog neformal, pentru ca să putem discuta prin prisma juridică. Am propus să vorbim despre foia de parcurs. În afară de parcul juridic trebuie să discutăm, și cum noi vedem asigurarea unei stabilități social-economice, sanitare, bugetare.”, a declara Vlad Batrîcea.

„Noi considerăm că nu există o cale mai bună decât un dialog parlamentar. După ziua de duminică, noi sperăm că colegii s-au liniștit și facem apel la calm, facem apel la dialog. Sună bine anumite mesaje, diferența dintre stradă și parlament este că trebuie să aducem argumente juridice și să asigurăm foia de parcurs, trebuie să mergem pe cale constituțională. Suntem deschiși să discutăm elaborarea foii de parcurs”, a adăugat acesta..

Mai mult, deputatul socialist a anunțat că deja avut discuții cu cei din Platforma „Pentru Moldova”. „Am discutat la ora 14:00, aici în Parlament și am convenit cu colegii că ei sunt gata să discutăm foia de parcurs pentru a dizolva acest Parlament”, a menționat Batrîncea.

„Facem apel repetat către toți colegii din Parlament. PAS, Platforma DA, PDM și alții. Delegați câte un reprezentant sau mai mulți reprezentant, dacă doriți. la formatul agreat de comun acord, ca să discutăm informal și să putem identifica niște soliții”, a punctat Vlad Batrîncea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram