Deputații din fracțiunile parlamentare PSRM și Șor, prin absența de la ședința de astăzi a Legislativului, când urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Interne, l-au apărat pe Pavel Voicu. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu. 

„Motivul pentru care am venit aici este fuga rușinoasă a PSRM-Șor de la ședința de astăzi a Parlamentului. Ședința în care urma să discutăm moțiunea adresată ministrului de Interne, Pavel Voicu. De ce acesta a fost prezent împreună cu echipa, știa foarte bine că va fi apărat cu ghilimele de rigoare de alianța Dodon-Șor.

„Noi zicem că această fugă nu-l salvează pe domnul ministru Voicu și pe această alianță. Am zis că  este bine să venim în fața dumneavoastră și prin intermediul mass-media să transmitem problemele de care a fugit ministru Voicu. Toate sunt cu iz penal. Printre lucrurile care am vrut să-l întrebăm este răpirea cetățenilor Republicii Moldova NGB-ul din Transnistria. Noi și acum nu am aflat foarte clar în ce situație sunt acești pentru cetățeni. Care sunt măsurile întreprinse? Nu ne este clar, pentru că ministrul fuge”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul mai spune că „un alt subiect important ține de contrabanda cu țigări. Acest fenomen rușinos pentru Republica Moldova, țară cu dorința de a se integra în spațiul european, aproape a ajuns la recordul volumului de contrabandă de pe timpul lui Plahotniuc”.

Precizăm că ședința de astăzi a Legislativului a fost anulată din lipsă de cvorum, după ce la începutul ședinței și-au înregistrat prezența 38 de deputați. Au fost absente fracțiunea Partidul Socialiștilor, fracțiunea Partidul „Șor”, nu s-au prezentat deputații neafiliați și platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Pe ordinea de zi a ședinței era doar un singur subiect, moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI), depusă de către deputații Platformei DA și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!