/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Igor Grosu, după lipsa de cvorum de la ședința de astăzi a Parlamentului: „Pavel Voicu a fost apărat cu ghilimele de rigoare de alianța Dodon-Șor” 

missing
07 decembrie 2020, ora 11:17

Deputații din fracțiunile parlamentare PSRM și Șor, prin absența de la ședința de astăzi a Legislativului, când urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Interne, l-au apărat pe Pavel Voicu. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu. 

„Motivul pentru care am venit aici este fuga rușinoasă a PSRM-Șor de la ședința de astăzi a Parlamentului. Ședința în care urma să discutăm moțiunea adresată ministrului de Interne, Pavel Voicu. De ce acesta a fost prezent împreună cu echipa, știa foarte bine că va fi apărat cu ghilimele de rigoare de alianța Dodon-Șor.

„Noi zicem că această fugă nu-l salvează pe domnul ministru Voicu și pe această alianță. Am zis că  este bine să venim în fața dumneavoastră și prin intermediul mass-media să transmitem problemele de care a fugit ministru Voicu. Toate sunt cu iz penal. Printre lucrurile care am vrut să-l întrebăm este răpirea cetățenilor Republicii Moldova NGB-ul din Transnistria. Noi și acum nu am aflat foarte clar în ce situație sunt acești pentru cetățeni. Care sunt măsurile întreprinse? Nu ne este clar, pentru că ministrul fuge”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul mai spune că „un alt subiect important ține de contrabanda cu țigări. Acest fenomen rușinos pentru Republica Moldova, țară cu dorința de a se integra în spațiul european, aproape a ajuns la recordul volumului de contrabandă de pe timpul lui Plahotniuc”.

Precizăm că ședința de astăzi a Legislativului a fost anulată din lipsă de cvorum, după ce la începutul ședinței și-au înregistrat prezența 38 de deputați. Au fost absente fracțiunea Partidul Socialiștilor, fracțiunea Partidul „Șor”, nu s-au prezentat deputații neafiliați și platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Pe ordinea de zi a ședinței era doar un singur subiect, moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne (MAI), depusă de către deputații Platformei DA și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram