/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ La Moscova, vaccinarea se desfășoară în 70 de policlinici. Cinci mii de moscoviți s-ar fi vaccinat deja împotriva COVID-19

07 decembrie 2020, ora 21:20

5000 de moscoviți s-ar fi vaccinat deja împotriva coronavirusului. Precizarea a fost făcută de guvernatorul regiunii, pentru un post locat de televiziune. De altfel, primul proces de imunizare în masă, cu vaccinul rusesc Sputnik V, a început de sâmbătă. Prioritate au medicii și profesorii.

ALEXEI KRUCININ, JURNALIST: Aceasta este deja o realitate. Astfel de semne încurajatoare se află acum în 70 de policlinici din Moscova. Săptămâna începe aici cu cea mai așteptată vaccinare din ultimii ani.”

Într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la postul rus național se spune că doritorii de a se vaccina cu „Sputnik V” trebuie să completeze un chestionar. Persoanele trebuie să aibă între 18 și 60 de ani și să facă parte din profesiile de risc, cum ar fi medicii, profesorii sau asistenții sociali.

„Mă simt responsabil pentru oamenii din jurul meu. Îmi fac griji că aș putea să-i infectez, fără să îmi dau seama de asta. Este periculos.”

Până să se vaccineze, oamenii sunt supuși unui control medical obligatoriu. Tradițional, vaccinul se aplică în umăr, iar după trei săptămâni revine pentru a doua doză. Rusia a dezvoltat două vaccinuri anti-COVID, Sputnik V, susţinut de Fondul Rus pentru Investiţii Directe, şi altul dezvoltat de Institutul Vector din Siberia. Studiile clinice finale pentru ambele încă urmează să fie finalizate.

Rusia este pe locul 4 în topul țărilor afectate de noul coronavirus, cu aproape 2,5 milioane de cazuri pozitive înregistrate de la debutul pandemiei și până în prezent. Între timp, începe și vaccinarea și în țările din Uniunea Europeană. Marea Britanie a devenit miercuri prima țară din lume unde a început deja să fie distribuit vaccinul produs de Pfizer.

Primele 800.000 de doze au ajuns acolo, iar din această săptămână, britanicii vor avea acces la acest vaccin, fiind vorba mai întâi de bătrâni și de lucrători în sistemul medical.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram