/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

A fost stabilită o nouă înălţime a Muntelui Everest. Ce arată ultimele date

missing
08 decembrie 2020, ora 22:30

Înălţimea Muntelui Everest după efectuarea de noi măsurători este de 8.848,86 metri, informează marţi DPA şi Kyodo, scrie agerpres.ro.

Anunţul a fost făcut de către ministrul de externe al Nepalului, Pradeep Kumar Gyawali, alături de omologul său chinez, Wang Yi, în cadrul unei videoconferinţe de la Kathmandu, respectiv, Beijing.

Foto: (c) NARENDRA SHRESTHA / EPA


Anterior, Nepalul susţinuse că Everestul are 8.848 de metri înălţime, cu 86 de centimetri mai puţin decât indică noile măsurători, în timp ce China plasase înălţimea acestuia la 8.848,13 metri.
Noua înălţime convenită se bazează pe măsurători efectuate atât de Nepal, cât şi de China.

Nepalul a trimis o echipă de topografi pe vârful Everestului în mai 2019, iar China, una la începutul acestui an.

Foto: (c) NARENDRA SHRESTHA / EPA


Este pentru prima dată când Nepalul a realizat în mod independent aceste măsurători.

Se aşteaptă ca noua cifră să pună capăt controversei cu privire la altitudinea exactă a celui mai înalt punct de pe glob.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram