/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Angajați de la Inspectoratul de Poliție Botanica, cercetați penal. Au cerut 400 de euro pentru a mușamaliza un proces 

missing
08 decembrie 2020, ora 14:00

Un polițiști de la IP Botanica a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de corupere pasivă. În dosar figurează și alți funcționari.

„Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI), în colaborare cu procurorii Procuraturii Anticorupţie, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General de Poliție al MAI. În speță, funcționarii au pretins 400 de euro pentru a mușamaliza un proces penal. În consecință, a fost inițiată cauza penală în conformitate cu elementele componentei de infracțiune prevăzută de art. 324 alin. (2) lit. b) Cod penal, Corupere pasivă”, se arată într-un comunicat.

În cadrul cauzei penale, au fost efectuate percheziții la domiciliile bănuiților, în rezultatul cărora au fost identificate mijloacele financiare recepționate sub controlul grupului de urmărire penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram