În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 405 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 886 traversări persoane, dintre care 4 943 treceri la frontiera moldo-română,  1 392 treceri la frontiera cu Ucraina și  551 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 2 751 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  805 traversări persoane;
Sculeni – 776 traversări persoane;
Aeroportul Internațional Chișinău – 547 traversări persoane;
Otaci – 353 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o trecere ilegală a frontierei moldo-române;
– două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
97 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 405 persoane și completate 6 520 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!