/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Avocatul poporului: „Persoanelor care se tratează la domiciliu de COVIDE-19 li se încalcă dreptul la viață și sănătate”

08 decembrie 2020, ora 07:54

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, bate alarma și susține că persoanelor care se tratează la domiciliu de Sars-COV-2 li se încalcă dreptul la viață și sănătate.

În aceste condiții, Mihail Cotorobai a recomandat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) întreprinderea unor acțiuni urgente pentru asigurarea respectării dreptului la viață și la sănătate a categoriei vizate de persoane.

Avocatul Poporului consideră că bolnavii de Covid-19, care se tratează la domiciliu, nu beneficiază de asistența necesară din partea autorităților de resort ceea ce implică riscuri de încălcare a drepturilor fundamentale, în special a drepturilor la viață și sănătate a categoriei vizate de persoane.

Precizăm că la domiciliu, cu forme ușoare de COVID-19, se tratează 8 119 persoane, iar 30 222 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Ieri în Republica Moldova au fost confirmate alte 1130 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 117 495.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3870 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 281 în stare extrem de gravă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram