Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, bate alarma și susține că persoanelor care se tratează la domiciliu de Sars-COV-2 li se încalcă dreptul la viață și sănătate.

În aceste condiții, Mihail Cotorobai a recomandat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) întreprinderea unor acțiuni urgente pentru asigurarea respectării dreptului la viață și la sănătate a categoriei vizate de persoane.

Avocatul Poporului consideră că bolnavii de Covid-19, care se tratează la domiciliu, nu beneficiază de asistența necesară din partea autorităților de resort ceea ce implică riscuri de încălcare a drepturilor fundamentale, în special a drepturilor la viață și sănătate a categoriei vizate de persoane.

Precizăm că la domiciliu, cu forme ușoare de COVID-19, se tratează 8 119 persoane, iar 30 222 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Ieri în Republica Moldova au fost confirmate alte 1130 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 117 495.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3870 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 281 în stare extrem de gravă

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!