/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CSJ a admis recursul tv8 și a anulat Decizia Consiliului Audiovizualului de a amenda postul nostru de televiziune

08 decembrie 2020, ora 18:08

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de avocatul tv8 Vitalie Enachi și a anulat Decizia Consiliului Audiovizualului prin care a fost sancționată AO Media Alternativă, deținătoarea a licenției de emisie pentru postul de televiziune tv8.

„Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de Vitalie Enachi, avocat, Partener Senior în cadrul Casei de Avocatură Macovei Enachi, astfel anulându-se Decizia CA prin care a fost sancționată AO Media Alternativă, deținătoarea a licenției de emisie pentru postul de televiziune tv8”, potrivit casei de avocatură.

„Astăzi, Curtea Supremă de Justiție a emis o decizie prin care a s-a anulat pct. 5 şi parțial pct. 10 din decizia Consiliului Audiovizualului nr.35/215 din 23 noiembrie 2020 ,,Cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării principalelor buletine de ştiri ale unor furnizori de servicii media audiovizuale la capitolul reflectării campaniei electorale în turul II al alegerilor prezidențiale, stabilit pentru data de 15 noiembrie 2020, în perioada: 4-15 noiembrie 2020”, în partea aplicării sancțiunii pecuniare în privința Asociației Obşteşti ,,Media Alternativă”.”

„Curtea Supremă de Justiție a reținut argumentul nostru, prin care am invocat că deşi prin actul administrativ contestat, AO „Media Alternativă” a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor art. 69 alin. (1) din Codul electoral, acest temei nu este prevăzut de art. 84 din Codul serviciilor media audiovizuale, ca o modalitate de aplicare a amenzii pentru încălcarea enunţată. Altfel spus, Consiliul Audiovizualului nu avea competența pentru a aplica sancțiune vizată, precum și că la emiterea deciziei contestate, Consiliul Audiovizualului, nu a respectat libertatea de exprimare, care este un drept primordial al furnizorului de servicii media.” a subliniat avocatul Vitalie Enachi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram