Partidul Democrat din Moldova vrea să îl acționeze în judecată pe Renato Usatîi. Membrii fracțiunii politice sunt nemulțumiți de unele declarații pe care politicianul le-a făcut în timpul emisiunii „Cutia Neagră”de la tv8, care a fost difuzată ieri, 7 decembrie.

Deputații PDM susțin că afirmațiile lui Usatîi sunt calomnioase și false: „Dincolo de atacul de imagine, considerăm că Renato Usatîi are și un scop politic clar, la care ne vom referi în detalii în viitorul apropiat. Facem apel și pe această cale către opinia publică și instituțiile media să nu se lase induse în eroare de informațiile calomnioase pe care unii așa-ziși actori politici le promovează pornind de la interesele înguste pe care le au”.

Precizăm că ieri, 7 decembrie, Renato Usatîi a participat la emisiunea „Cutia Neagră” de la tv8. Întrebat la începutul emisiunii de ce nu a urcat pe scenă în timpul protestului de pe 6 decembrie din PMAN, Renato Usatîi a spus: „Când am pornit din Germania spre Moldova pentru a participa la protest, am discutat cu PAS și am întrebat care este scenariul și cine va mai participa. Și am văzut unele partide. Apropo, nu i-am văzut să vorbească de pe scena PMAN în timpul protestului, dar i-am văzut în listă. Trebuia să fie cineva din partea PD-ului și cineva din partea Pro Moldova. Mai mulți experți s-au expus că tot ce a fost pe timpul lui Plahotniuc legat de PD era o grupare criminală. Astăzi deja care sunt cu trei căciuli schimbate și sunt în Pentru Moldova, care sunt în Pro Moldova, pentru mine e PD”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!