Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko l-a decorat cu medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei” pe președintele în exercițiu Igor Dodon. Despre aceasta, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, dar și organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei.

„Ambasadorul Republicii Belarus mi-a înmânat Medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care a fost instituită anul curent de Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei”, a scris Igor Dodon.

Acesta mai susține că a fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor: „iÎn special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare. Am mulțumit prietenilor belaruși pentru aprecierea atât de înaltă a eforturilor mele și am subliniat importanța păstrării memoriei și a atitudinii grijulii față de istoria noastră comună”.

Igor Dodon a fost unul dintre primii lideri politici care l-au felicitate pe Alexandr Lukașenko cu victoria în alegerile prezidențiale care au fost organizate în acest an în Belarus. După anunțarea rezultatelor, un val de proteste a pornit în întreaga țară, iar sute de oamnei au fost reținuți de oamenii legii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!