/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pfizer va livra 249.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 către Canada în decembrie

missing
08 decembrie 2020, ora 09:40

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech vor livra în Canada, până la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 249.000 de doze de vaccin împotriva COVID -19, a anunţat luni premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP și Agerpres.ro.

„Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare”, după aprobarea Health Canada, aşteptată săptămâna aceasta, a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.

Primele vaccinări ar trebui să aibă loc la câteva zile după sosirea dozelor, a precizat premierul Trudeau. „Primii canadieni vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare dacă avem aprobarea Health Canada săptămâna aceasta”, a spus el.

Canada urmează să primească „milioane de doze” suplimentare din acest vaccin la începutul anului 2021, a adăugat el.

Sunt prevăzute 14 centre de distribuire a vaccinurilor în toată ţara, a menţionat, de asemenea, premierul Trudeau. Rezultatele testării la scară largă a acestui vaccin au arătat o eficacitate în proporţie de 95%.

La rândul său, grupul farmaceutic american Moderna, care a dezvoltat un alt vaccin în stadiul cel mai avansat, a indicat, de asemenea, că va putea livra primele doze în Canada luna aceasta. Ottawa a comandat şi a făcut opţiuni pentru peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram